Kao rezultat truda da se rolerideluje na odlaganje i usporavanje procesa starenja, rešavanja problema ožiljaka strija, alopecije i mnogih drugih, otkriven je novi i efikasni ji način stimulacije kože nazvan “microneedle”.  Koža se stimuliše oštrim iglicama koje stvaraju mikrokanaliće koji olakšavaju penetraciju na kožu nanetih preparata kao što su vitamini i  biopeptidi. Na ovaj način pospešuje se regeneracija kolagena  u dermisu i aktiviraju prirodni procesi u koži koji teže da regenerišu ova područja stvarajući nova kolagena i elastična vlakna.

 

 

Ovaj tip stimulacije kože nazvan “microneedling” se vrši pomoću  Microneedle Rollera. Microneedle roler sadrži najmanje jedan kružni disk sainkirporiranim iglicama kojih ima 450.

Ovaj tretman je izuzetno efikasan u tretiranju ožiljaka. Izuzetni rezultati se postižu i kod tretiranja strija, bora u rejuvenaciji (podmladjivanju) kože.

Danas,  zahvaljujući razvoju nauke u domenu molekularne biologije, dostupni su novi tretmani u oblasti antiaginga.  Mezoterapija uz pomoć revolucionarne tehnologije biopeptidima obezbeđuje efikasnije tretmane podmlađivanja, tretmane strija, tretmane kose u odnosu na tradicionalne oblike mezoterapije.

Biopeptidi imitiraju funkciju faktora rasta kao glasnika (induktora) u koži, što omogućava bolju komunikaciju površnog i dubljeg sloja kože (epiderma i derma) što je od suštinskog značaja jer neadekvatna ova komunikacija na ćelijskom nivou dovodi do smanjene proizvodnje kolagenih vlakana, kao i smanjene agregacije degradiranih elastičnih vlakana. Faktori rasta su prirodni proteini u našim ćelijama koji su odgovorni za različito funkcionisanje ćelija (u smislu razmene aktivnih materija, metabolizma…). Kako starimo nivo faktora rasta u našem organizmu opada što je u osnovi i suština procesa  starenja.

Farmaceutskom tehnologijom razvijen je nanosistem  isporuke ovih proteina. Nano kapsule su kao male loptice koje unutar sebe sadrže aktivnu supstancu. Njihov spoljašnji sloj napravljen je od lipidne (masne) komponente što im omogućava prolazak kroz ćelijsku membranu, da bi se tek unutar ćelije kože oslobodio njihov sadržaj kako bi aktivna supstanca delovala na mestu gde ima najviše efekta.

Ovim tretmanima ceo koncept nege kože podignut je na viši i efikasniji nivo, obzirom da ovi tretmani imitiraju biološke uslove baš onakve kakvi su otkriveni u mladoj i zdravoj koži.