Mezoterapija je neinvazivna tehnika u estetskoj medicini, koju je uveo francuski lekar dr Mišel Pistor 1952, i ova metoda je u Francuskoj 80 ih godina od strane Francuske akademije medicinskih nauka prihvaćena kao legitimni metod tradicionalne medicine, i od tada je ovu metodu prihvatilo i počelo da koristi desetine hiljada lekara širom sveta, u različite svrhe. Tako da se sada ova metoda koristi kao alternativa liposukciji, u cilju smanjenja lokalizovanih masnih naslaga (jastučića), za redukciji celulita, u tretmanu gubitka kose, redukcije ožiljaka i podmlađivanju lica…

Mezoterapijom se u srednji sloj kože ubacuju veoma male količine normalnih sastojaka kože, kao što su vitamini, minerali, aminokiseline, hijaluronska kiselina i određenje homeopatske supstance, tačno na mesto gde postoji problem…i sve ove supstance su odobrene od strane referentne svestke agencije, Američke agencije za lekove (FDA).

Inicijalno je potrebno uraditi nekoliko tretmana zaredom, a potom tretmane održavanja raditi u određenim razmacima tokom godine. To znači da je zavisno od problema i regije koje se tretiraju, potrebno uraditi 1 do 2 tretmana nedeljno u toku 4 do 8 nedelja, a tretmane održavanja nakon toga na 1 do 3 meseca. Kada se postignu zadovoljavajući rezultati, oni mogu biti svakako dugotrajni što u mnogome zavisi od životnih navika, tjs. lifestyle-a same osobe.

Mezoterapija u svrhu podmlađivanja:

estetski-studio-stanojlovic-botox

Mezoterapija je bezbedna, prirodna neinvazivna metoda u kozmetskoj hirurgiji lica. Ovaj tretman često koristi termin Mezolift. Ovaj tretman podrazumeva ubacivanje u kožu vitamina , minerala i aminokiselina sa ciljem ishrane kože i podmlađivanja, stimulišući stvaranje kolagena i elastina, i stimulišući sam metabolizam kože.

Kako koža stari, cirkulacija u njoj slabi, pa će tako smanjeni dotok kiseonika i hranljivih materija, da prouzrokuje i smanjenoizbacivanje toksina iz kože a sve ovo dovešće do preranog starenja i umornog izgleda Vašeg lica.

Nakon tretmana pacijenti obično opisuju svoj izgled kao odmoran, imaju osećaj da im koža sija i da je zategnutija, hidrirana, sjajna, izgleda mlađe i zdravije, a fine bore na licu, vratu i dekolteu postaju nevidljive.

U Evropi žene obično kreću sa mezoterapijskim tretmanima u tridesetim godinama, mada je mezoterapija korisna u bilo kom životnom dobu žene.

Mezoterapija se može raditi kao samostalni estetski tretman ili u kombinaciji sa drugim tretmanima podmlađivanja, kao što su Botox, fileri, hemijski pilinzi…